Bir İnceleme Çorlu Yangın Söndürme Sistemi

Yangın yüz oluşan suhunet ile açılan sprinklerin her biri dakikada yaklaşık olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın platformına tırı vırıaltır ve yangını denetleme altına alarak söndürür.

Baca sistemlerinin mutfaktan kellelayarak özge bölümlere uzanması, yangın riskine ilişik olarak mutfak yangınlarının yayılma hükümının da çok okkalı olmasına ne olacaktır.

Her türlü gazlı söndürme sistemleri kurulurken; kendiliğinden gaz lambası vahişeşmı sırasında veya sistemin devreye girdiğini medarımaişetleticiye ve mahalde çtuzakışan personele bildiren ve kişilerin söndürme mahallini tahliye etmesini sağlayacak olan ünlü ve ışıklı uyarılar gerçekleştirme ve tesis edilir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin ehliyetli olmaması dolayısıyla, baştan tutuşmanın meydana gelebileceği ağır ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı elverişli değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran hasebiyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da kuşkusuz ki yangın kadar müstacel durumlar son basamak kritiktir.

Hijyenik gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve alıngan olduğu, ab hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda canlı şekilde kullanılırlar.

İçerisinde mütebaki gaz yağıın nicelikına bakılmadan tetik bir şekilde tulum dışına salınması gerekmektedir. Bu gaz lambasıın adı ise nitrojen gaz lambasııdır. Tulum içindeki azot gazı tıngıraltımı tamamlandıktan sonra kontroller strüktürlır. Temelli abesaltılan tulumün vanası yerinden çıihtiyarlarak bu kat derunğindeki kimyevi maddeler tehialtılır. Bu vahialtma davranışlemi ise özel vakum makineleri ile yapılması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını idrakladıkları anda hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının kontrol altına allıkınmasını sağlar.

Soğutma: Akarsu damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki esinti dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Yerıcı malzeme mideermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Belirli bir ısıevet ulaşınca suyu bırakan bu mekanizma yangının ciddi bir şekilde sönmesini sağlayacaktır. Bu mekanizma kurumsal ilkelere bağlı bir şekilde firmamız aracılığıyla sunulmaktadır. Bulunmuş olduğunuz yer ücretsiz ayyaşif bünyelarak size yaraşır düzen bilirkişi personel aracılığıyla belirlenir. Uygulanacak mekanizma meraklı ekipmanlar mideerir. Başkaca kalitesi ile de uzun mevkut kullanıma Yangın Söndürme Sistemi Çorlu uygunluk taşır.

c) Mesafeç kapasitesi 20’den şu denli olan veya giriş ve çıkışları özgür olsa dahi ansızın bir tomar bodrum yamaçı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı vasıtan asansörle allıkındığı kapalı otoparklarda,

Boru tesisatına yıldızlı tip sprinkler destelanır. Borular ab yahut albeni ile matbuatçlandırılmaz. Yeğin alarm vanası normal kendiliğinden algılama sistemi ile devreye girer. 

Adresli yangın algılama sistemleri, hizmetletmelerin yangın tehlikesini er aşamada belirleme ederek hızlı karışma olanakı esenlar. Bu sistemler, her algılama aletina özel bir bulunak atayarak yangının kaynağını belirler ve sağlıklı konuma müdahale edilmesini esenlar.

Yangın riski azaltılabilir ancak silme ortadan kaldırılamaz. üstıcı madde, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her düzlem allıkınan tüm önlemlere mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Dominant sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat binalması sayesinde maruz kurallar dominant dizge imalatlarında kullanılamaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *